När hyresavtalet är undertecknat är det dags att börja tänka på hur själva företagsflytten ska gå till. Det är mycket att ta tag i och lika mycket att ta ställning till. Därför är det bra att börja i god tid. Så här gör ni för att lyckas:

1. Fundera på vad ni vill signalera

Prata igenom hur ni ska arbeta i den nya lokalen, vilka typer av ytor ni kommer att behöva och vad ni vill signalera till era kunder och medarbetare. Kanske är det dags att ifrågasätta det invanda och våga prova nya arbetssätt och metoder? Börja även att ta fram en tydlig målbild som visar vilken stil och känsla ni vill uppnå på ert nya kontor, utifrån er företagsprofil.

2. Ta med rätt saker i företagsflytten

Rita upp den nya lokalen, mät och se till att saker och ting verkligen får plats. Genom att redan nu sälja saker som inte får plats sparar ni både tid och energi. Tänk även på att nya möbler ofta har leveranstid på mellan 6-8 veckor.

3. Få svar på praktiska frågor

Hur fungerar det med nätverk och övrig teknisk utrustning i lokalen? Ta gärna även reda på om lokalen är larmad och om ni behöver tänka på någon form av solskydd.

4. Var noggrann med akustik och ljus

En behaglig ljudmiljö och bra belysning är avgörande för trivseln. Mycket buller och dåligt ljus kan skapa onödig stress samt göra dig trött och hängig. Samma sak gäller när det är rörigt, så välj gärna inredning som skapar en lugn och skön känsla.

5. Välj hållbara leverantörer

Alla möbler och all inredning bör ha tillverkats av leverantörer som fokuserar på hållbarhet. Billigt kan annars bli dyrt! Kanske kan ni kan köpa återbrukade möbler eller rent av klä om de möbler ni redan har? Vårt bästa tips är: ta hjälp av inredningsexperter. Då blir det som ni vill och lite till, utan att det behöver kosta mer än det smakar.

Vi hjälper er gärna

Vi har erfarenheten av företagsflyttar och viljan som gör att ni får rätt start i er nya lokal. På 4fix ser vi till att alla inköp passar in i er målbild, vilket garanterar en tydlig och personlig helhet. För visst ska det kännas kul att gå till jobbet? Med vår hjälp kommer ni igång snabbare. Hör gärna av er, så berättar vi mer.