LM Engströms Gymnasium, Göteborg – Hos Anna LM’s Kök och Matsalar

Vi kom i kontakt med LM Engströms Gymnasium i centrala Göteborg när de stod inför beslutet att ta över den restauranglokal som var inrymd i gatuplan i deras egen fastighet.

Tanken var att man skulle driva restaurang i egen regi och servera vällagad ”bambalunch” till skolans elever men också till allmänheten då lokalen ligger i hjärtat av Göteborg. Man tänkte även servera frukost, goda bakverk samt på sikt även ha kvällsöppet och servera à la carte.

4 Fix har varit ett bollplank under hela renoveringen och hjälpt till med bl a kulör- och materialval, tagit fram förslag på väggfast inredning, möbler, belysning samt diverse tillbehör.

Vi har försökt skapa en varm, trivsam miljö med en genomgående skandinavisk kvalitetskänsla. Stilen är modernt tidlös och står sig väl mot arkitekturen i fastigheten i övrigt. Hos Anna LM´s Kök och Matsalar skall vara en plats där man trivs och känner sig välkommen, oavsett om man är elev, lärare eller besökare från ”gatan” – En mötesplats för alla.

Färgskalan är neutral och lugn och den dämpade gröna kulören på väggar och snickerier står sig fint mot de skandinaviskt ljusa träslagen i möblerna samt mot det svarta och vita i lokalen i övrigt.

Textilier i brända och lite starkare toner ger värme och karaktär till inredningen och kan enkelt förändras över tid.

Takarmaturerna som svävar på olika höjd i taket i matsalen skapar vackra skuggor i lokalen.

Sittningen består av bord och stolar i bok där borden är hopfällbara för att lätt kunna förändra sittningen efter olika behov i verksamheten.